Εισαγωγική εταιρεία κάρβουνα - καυσόξυλα - μπρικέτες - προσανάμματα

Καλώς ήρθατε στην εισαγωγική εταιρία Σ.ΑΝΕΡΟΥΣΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. όπου εισάγει και εμπορεύεται κάρβουνα Κούβας, καυσόξυλα, μπρικέτες A GRADE, προσανάμματα καθώς και σκυλοτροφές, θα μας βρείτε στο 1 χιλιόμετρο Αγρινίου-Ιωαννίνων στο κόμβο του Αγίου Δημητρίου στο Αγρίνιο με την επωνυμία του καταστήματος Ο ΒΑΛΤΟΣ.

Η εταιρεία ΒΑΛΤΟΣ ασχολείται με την εισαγωγή και το χονδρικό εμπόριο κάρβουνων, καυσόξυλων, μπρικετών, ζωοτροφών. Προμηθεύουμε εμπόρους την ευρύτερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας αλλά και στην Αθήνα. Σας προμηθεύουμε, με μεγάλη υπευθυνότητα ξυλεία πάντα της καλύτερης ποιότητας, στεγνή (αποθηκευμένη σε κλειστές αποθήκες) για το τζάκι σας, τις σόμπες για μάνδρες εμπορίας καυσοξύλων, επαγγελματικούς φούρνους, εστιατόρια, ψησταριές, πιτσαρίες, καθώς βιομηχανίες και βιοτεχνίες.

Τι είναι Βιοκαύσιμα

Με τον όρο βιομάζα ονομάζουμε οποιοδήποτε υλικό παράγεται από ζωντανούς οργανισμούς (όπως είναι το ξύλο και άλλα προϊόντα του δάσους, υπολείμματα καλλιεργειών, κτηνοτροφικά απόβλητα, απόβλητα βιομηχανιών τροφίμων κ.λπ.) που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καύσιμο για παραγωγή ενέργειας.

Μια μορφή βιομάζας είναι τα pellets (συσσωματώματα) καθως και οι ξυλομπρικέτες τα οποία προκύπτουν από τη μηχανική συμπίεση των υλικών αυτών σε ειδικές μηχανές μέσα σε κυλίνδρους με διαφορετικά μήκη και πάχη, χωρίς την προσθήκη χημικών ή άλλων συγκολλητικών ουσιών, έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε υγρασία (λιγότερο από 12%), υψηλή πυκνότητα και θερμική αξία (LHV= 4.000- 4.500 Kcal/kg)

Τα μεγαλύτερα πλεονέκτημα των βιοκαυσίμων είναι:

  • η λειτουργική ανεξαρτησία που επιτρέπουν
  • ο μικρός χώρος που καταλαμβάνουν
  • η μεγάλη περιεκτικότητα των δοχείων αποθήκευσης
  • η ευκολη μεταφορά και αποθήκευση

Είναι οικολογικά καύσιμα γιατί:

  1. Η καύση τους έχει μηδενικό ισοζύγιο διοξειδίου του άνθρακα (CO2) δεν συνεισφέρει στο φαινόμενο του θερμοκηπίου - επειδή οι ποσότητες του διοξειδίου του άνθρακα (CO2) που απελευθερώνονται κατά την καύση της βιομάζας δεσμεύονται πάλι από τα φυτά για τη δημιουργία της βιομάζας.
  2. Η μηδαμινή ύπαρξη του θείου συμβάλλει σημαντικά στον περιορισμό των εκπομπών του διοξειδίου του θείου (SO2) που είναι υπεύθυνο για την όξινη βροχή.

Άλλα πλεονεκτήματα είναι:

  • Εφόσον η βιομάζα είναι εγχώρια πηγή ενέργειας, η αξιοποίησή της σε ενέργεια συμβάλλει σημαντικά στη μείωση της εξάρτησης από εισαγόμενα καύσιμα και βελτίωση του εμπορικού ισοζυγίου, στην εξασφάλιση του ενεργειακού εφοδιασμού και στην εξοικονόμηση του συναλλάγματος.

  •   Η ενεργειακή αξιοποίηση της βιομάζας σε μια περιοχή  αυξάνει την απασχόληση στις αγροτικές περιοχές με τη χρήση εναλλακτικών καλλιεργειών, τη δημιουργία εναλλακτικών αγορών για τις παραδοσιακές καλλιέργειες (ηλίανθος, αγριαγκινάρα κ.ά.), και τη συγκράτηση του πληθυσμού στις εστίες τους, συμβάλλοντας έτσι στη κοινωνικό-οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

  • Συμπερασματικά επιλέγοντας καύσιμα από βιομάζα προστατεύουμε το περιβάλλον, σώζουμε τα δάση μας και εξοικονομούμε χρήματα

Για πληροφορίες και παραγγελίες info@aneroussis.gr